GRATIS FRAGT TIL GLS PAKKESHOP VED KØB FOR MINIMUM 200 DKR

Velkommen til Gyldensteen

Vi er Peter og Nynne Bernstorff, næste generation til at overtage Gyldensteen Gods på Nordfyn. 

Vi har dannet par siden 2007 hvor vi mødtes på Executive MBA programmet på Handelshøjskolen i København. Peter har en baggrund som kaospilot og Nynne er uddannet økonom med speciale i ledelse og har tidligere været klassisk violinist. Sammen har vi boet i Schweiz og USA med mere end 13 forskellige destination.

I 2016 blev vi forældre til Clara og besluttede at det var tid at starte på Æbleeventyret på Gyldensteen, så vi pakkede familien og flyttede til Nordfyn med strand, skov og gummistøvle-livet. 

Peters’ passion er natur, jagt og kulinarisk innovation. Nynne driver desuden en rådgivningsvirksomhed med fokus på personlig udvikling under navnet Nynne B. Vores datter Clara bliver snart 4 år og er et rigtigt krudt-øre som allerede ved at cider laves på æbler. Til daglig bor vi på Det Gamle Godskontor, som hører under godset.

300 års danmarks historie

Familien Gyldensteen-Bernstorff har en lang historie som kongelige rådgivere, og var bl.a. med til at gennemføre stavnsbåndets ophævelse i 1788. Familien lægger navn til bl.a. Bernstorff Slot og Park, Bernstorffs Palæ, og Bernstorffsvej. Både H.C. Andersen og Karen Blixen har boet på Gyldensteen, sidstnævnte var halvkusine til Peters Oldemor, Sophie Bernstorff-Gyldensteen og skrev novellen "Sorgagre" under et af sine ophold. 

Selve Gyldensteen Gods kan spores tilbage til 1409, hvor den hed Enggaard. Godset har været igennem et væld af hænder igennem årene, arven har kunnet gå til både mænd og kvinder, dog ikke altid uden splid. I 1719 købte franskmanden Jean Henri Hugutean d'Odyck gården efter han i 1711 var indvandret til Danmark. Hans succes  kulminerede i 1720, hvor han blev optaget i grevestanden under navnet Gyldensteen. I samme ombæring omdøbte han Enggaard til Gyldensteen. Herunder ser du Bernstorff-Gyldensteen våbenskjoldet med løven og falken for storhed og rigdom. 

2017 Eventyret Begynder

I 2017 overtog vi delikatesse produktionen fra Peters far Frants Bernstorff-Gyldensteen der driver godsets landbrug og ejendomsdrift. Vi havde dengang både øl, kompot, most og en enkelt alkoholfri æblecider. Produkterne tog udgangspunkt i hele gårdens afgrøder så både løg, græskar og æbler blev brugt. Efter det første år stod det klart for os at vi ønskede at skabe en linie med fokus på æblet som hovedingrediens og skabe en række drikkevarer med lav eller intet alkohol indhold. Både kunne vi se en stigende interesse i markedet men da Nynne ikke kan tåle alkohol og sukker, var det allerede naturligt for os at tænke i alternativer. Vi følte markedet kunne få glæde af en række nye cidere og så var det ellers i gang med at lave research. 

2018 Vi Bliver Kloge på Cider

Vi brugte det meste af 2018 på at indgå samarbejder med brygmestre og sommerlier der hjalp med at teste og gennemtænke opskrifter til to nye cidere. 2018 var også året vi besluttede at stoppe produktionen af øl og kompot. Så efter utallige opskrifter der ikke duede, små produktioner og tests så to nye cidere dagens lys. Det var et stort øjeblik da de nye cidere blev bedømt af kokke og cider kendere fra hele Danmark. Heldigvis blev de begge budt varmt velkommen og vi var klar til at gå i markedet.

Herunder ses de første flasker med nyt design. Et design der stod for fornyelse med respekt for de traditioner vi kommer af. Vi brugte blandt andet det Bernstorffske våbenskjold der hører vores generation til og kaldte de nye cidere for GC - Gyldensteen Cider.

2019 Eventyret Fortsætter

I år har vi haft fokus på at stabilisere vores produktion af ciderne, både de nye og vores alkoholfri som vi har beholdt. Året har indeholdt mange udfordringer som blandt andet en producent der gik konkurs og vi har kastet os ud i at drive vores egen web-shop, noget ingen af os tidligere har prøvet kræfter med. Livet som iværksætter byder altid på sjove og til tider prøvende udfordringer men vi kan se en stigende interesse for vores produkter og vi elsker at give flere og flere mennesker mulighed for at drikke, uden at drikke.  Som familie med fart på ved vi samtidig, hvor vigtigt det er, at de voksne kan nyde en stille stund med et glas bobler, og samtidig være klar i hovedet til børnelogistik sekundet efter. Så vi håber du vil prøve en cider og blive lige så begejstret for smagen som vi er. 

I dag består Gyldensteen Familien af Cider, æblemost og honning alt sammen fra danske æbler med fokus på kvalitet og tradition. 

Gå til Shoppen