Gyldensteen Gods bagside profilbroc.jpg

 

Spiseløg, græskar og æbler samt produkter med udgangspunkt i egne råvarer

Gyldensteen Gods ligger på Nordfyn, naturskønt tæt på hav, skov og eng.  Det milde kystnære klima tæt på Kattegat giver optimale forhold for produktion af frugt og grønt.

Siden 1974 har vi dyrket spiseløg på Gyldensteen. Gennem de seneste år har vi opbygget en stor produktion af græskar. Det samlede areal med frilandsafgrøder udgør ca. 300 ha. og Gyldensteen er hermed en af Nordeuropas største udbydere af løg og græskar.

På vore marker dyrker vi også forskellige kornafgrøder. I 2001 anlagde vi vores egen æbleplantage, hvor vi i dag dyrker 7 forskellige æblesorter.

I 2007 lavede vi første gang most af vore egne æbler. Siden har vi løbende udvidet vores sortiment af unikke produkter og specialiteter.   

Cider & Most fra Gyldensteen Gods

I 2007 begyndte vi at anvende vores æbler til fremstilling af koldpresset og u-filtreret æblemost. I dag omfatter vores sortiment flere varianter af æblemost og frugtdrikke samt alkoholfri æblecider, hvoraf nogle forhandles gennem dagligvarebutikker, andre gennem specialbutikker.

Gyldensteen alkoholfri æblecider. Koldpresset af håndplukkede Gråstenæbler

Æblecider med en frisk, velafbalanceret frugtig smag af Gråstenæbler.

En festlig, forfriskende og mousserende frugtdrik- perfekt at servere til Brunch, en let frokost eller som velkomstdrik.

Alkoholfri ( o,2% Alc.)

Æblecideren er produceret i Sverige for Gyldensteen Gods efter svensk opskrift.  Sælges i 2 størrelser:

1) Flaske: 33 cl. Kolli: 20 x 33 cl.

2) Flaske 75 cl. Kolli 6 x 75 cl. 

 

 

 

 

 

 

Gyldensteen æblemost. Koldpresset af håndplukkede æbler

Den klassiske æblemost fra Gyldensteen med en mild og fin smag af udvalgte efterårsæbler. 

Kan købes i 3 størrelser:

1) Flaske 25 cl Kolli 28 x 25 cl.

2) Flaske 75 cl Kolli 12 x 75 cl og

3) 5 l BIB. 

 

Gyldensteen æblemost med solbærsaft

Dejlig frugtdrik med en fyldig smag. En solbærsaft blandes typisk med vand og sukker da solbær i sig selv har en stærk og lidt sur smag. Her er den rene solbærsaft blandet med vores klassiske æblemost, hvilket giver en frugtdrik med en naturlig og velafbalanceret sødme. 

Kan købes som: Flaske:  75 cl, Kolli: 12 x 75 cl.

 

Gyldensteen Æble - hyldeblomst frugtdrik

Hyldeblomstekstrakt blandet med vores klassiske æblemost hvilket giver en dejlig afrundet frugtdrik med en frisk og sommerlig smag.

Kan købes som:  Flaske: 75 cl, Kolli 12 x 75 cl.

 

Æblebrændevin fra Gyldensteen Gods

Brændevin med en blød, fyldig smag og en velbevaret duft af æbler og egetræ. Brændt af brændevinsbrænder Karsten Kjer Michaelsen på det Sydfynske mikrodestilleri Aqua Vitae.

Den eksklusive brændevin er fremstillet af udvalgte håndplukkede æbler fra Godset hvorefter brændevinen har lagret 3 måneder på egetræsfade med små egestykker fra skovene på Gyldensteen. Alkohol 40% Vol.

Brændevinen sælges i nummererede flasker gennem specialhandlen.  

Flaske: 35 cl. Kolli: 6 x 75 cl.

Honning fra Gyldensteen Gods

Lys, mild og cremet blomsterhonning fra bistader placeret i Gyldensteens æbleplantage.

Sælges i 2 størrelser: 

1) Glas 125 g. Kolli 40 x 125 g

2) Glas 250 g. Kolli 20 x 250 g

Æbler fra Gyldensteen Gods

Dyrkning af æbler menes at være kommet til Danmark med vikingerne. Frem til 1970´erne var Danmark nærmest selvforsynende med æbler, men konkurrencen fra specielt Sydeuropa har gjort, at der i dag ikke er mange æbleplantager tilbage i Danmark. 

Gyldensteen Gods ligger imidlertid ideelt i forhold til dyrkning af æbler. Det milde og kystnære klima gør, at æblerne her udvikler en meget fin balance mellem syre og sødme.  I 2001 valgte vi derfor at etablere vores egen æbleplantage. I dag dyrker vi 7 forskellige æblesorter,  som vi blandt andet anvender til most og cider.

Løg og græskar fra Gyldensteen Gods

Vi elsker løg, som vi har dyrket her på Gyldensteen siden 1974. Løg er en naturlig smagsforstærker, giver maden substans og er en uundværlig afgrøde i køkkener verden over.

Løg er endvidere en meget sund grøntsag med et højt indhold af flavonoider. Flavonoider er antioxidanter,  der har en beskyttende effekt mod hjerte-kar sygdomme. Studier har endvidere vist, at et øget indtag af løg også sænker risikoen for af udvikle forskellige former for kræftsygdomme

På Gyldensteen begynder vi typisk at høste sæsonens første løg i juli måned hvorefter vi høster løbende til sent på efteråret.

For at sikre den bedste og mest naturlige holdbarhed ligger vores løg typisk 2-3 uger på markerne og modner, efter de nænsomt er blevet taget op af jorden.

Under modningen visner toppen og løget får tid til at lukke sig og udvikle en fast skal. De sandede jorde på Gyldensteen og de relativt mange solskinstimer vi har på Nordfyn gør, at de gule løg fra Gyldensteen er kendetegnet ved en flot gylden skal.

Tørringsprocessen har stor betydning for løgets skalkvalitet. I år hvor det regner rigtigt meget om efteråret- som i 2015- har løgene ikke mulighed for at udvikle sin normale skaltykkelse og man vil opleve, at sæsonens løg generelt er relativt tyndskallende.

Efter løgene har eftermodnet på markerne bliver løgene taget op og kørt på lager, hvor de gennemgår en kontrolleret tørreproces, hvor løgene gennem flere uger eftertørres ved forskellige temperaturer. Denne tørreproces sikre, at vi kan levere danske løg - stort set - hele året.

De mange løg pakkes på Gyldensteens eget pakkeri som er et af Danmarks største og mest moderne anlæg.  I foråret 2015 gik vi over til optisk sortering. Vi pakker nu ca.  xx tons løg om året. Løgene afsætter vi direkte til den danske detailhandel, ligesom en stor del eksporteres.

Vi har også en mindre produktion af hvidløg, ligesom vi - i sæsonen-  høster og sælger ramsløg, der om foråret vokser vildt i den store bøgeskov omkring Godsets hovedbygning.

Vi vil gerne, at danskerne i endnu højere grad får øjnene op for løgets sundhedsfremmende egenskaber. Siden 2014 har vi derfor i samarbejde med den lokale forening for Kræftens Bekæmpelse afholdt en årlig "Sank Løg Dag" hvor man til fordel for Knæk Cancer kampagnen  kan sanke løg på Gyldensteens marker.   

I 2010 startede vi med at dyrke græskar. Om efteråret er markerne omkring Bogense nærmest helt orange af de nu langt over 400.000 Halloween græskar, som vi fra medio september til ultimo oktober afsætter til den danske detailhandel, til forlystelsesparker samt til eksport. 

Udover Halloween græskar dyrker vi også mange Hokkaido græskar samt andre former for specialgræskar.

Græskar udmærker sig ved at indeholde mange fibre og vitaminer, men meget få kalorier. Græskar har i sig selv en noget neutral smag men har den gastronomiske egenskab, at den er god til at bære på smage/ tilsatte krydderier  i madretter.

Man kan fint spise indholdet af et Halloween græskar - også af de hvide Halloween græskar, vi er begyndt at lave

.

LØG

Vi leverer gule og røde løg til den danske detailhandel både under vores eget navn og som Private Label, ligesom vi sælger en del løg til eksport.

Vi leverer løg hele året. I de år, hvor vi ikke har danske løg nok til at dække hele efterspørgslen frem til ny høst, importerer og pakker vi udenlandske løg.

På vores moderne pakkeanlæg kan vi tilbyde mange forskellige emballagetyper og størrelsessorteringer. Lige fra små Baby løg pakket i net med 500 g og op til kæmpestore industriløg, som vi pakker i Big bags der indeholder godt et ton.

 

GRÆSKAR

Græskar er et sæsonprodukt som vi høster og afsætter i efteråret.

I løbet af ca. 6 intensive uger høster og pakker vi over 400.000 græskar. Langt de fleste græskar afsættes i forbindelse med Halloween hvor vi hvert år oplever en stadig stigende interesse og efterspørgsel.

Det glæder os at danskerne er ved at få øjnene op at anvende græskar i madlavningen. Vi ser dog fortsat et stort potentiale i forhold til hvor udbredt græskar er i udlandet som ingrediens i for eksempel kager, desserter, supper, bagt sammen med rodfrugter og syltet.